Belangrijke mededeling.

Vriendinnen & Vrienden, leden van de Eerste Zaken Club Brabant.

Ik wil jullie meedelen dat ik mijn functie als voorzitter van de Eerste Zaken Club Brabant (opgericht 10.2.2010) per 31 December 2022 neerleg. Het is mij een grote eer geweest om jullie 12 jaar te mogen dienen in deze functie bij de beste Zakenclub van Brabant. Ik heb dit met veel plezier gedaan en ben trots op wat wij bereikt hebben. Uiteraard samen met de medebestuursleden, de laatste jaren met Johan en Hugo. Als ik zeg de beste Zakenclub bedoel ik natuurlijk jullie, 40 fantastische leden die met hun inbreng de Club hebben gemaakt tot wat de Club anno 2022 betekent.

Naast mij hebben ook Hugo en Johan besloten ook aan het einde van dit jaar hun functie ter beschikking te stellen. Ook zij hebben hun bestuursfunctie met veel plezier gedaan, maar vinden het tijd voor een andere inbreng.

Dat betekent concreet dat het hele bestuur per 1 januari 2023 vacant is. 

Ik weet zeker dat er bij de leden voldoende kwaliteit aanwezig is om hier een nieuwe voorzitter, secretaris en penningmeester te vinden en vraag dan ook leden die interesse hebben in een bestuursfunctie zich bij mij te melden.

Ik spreek de wens uit dat het nieuwe bestuur in staat is om met veel elan een persoonlijke, nieuwe richting te geven aan de EZCB.

Het spreekt voor zich dat Hugo, Johan en ik heel graag als lid aangesloten blijven bij onze Club.

Bestuur succes voor de komende jaren.            

Namens het bestuur,

met vriendelijke groet.

Anton van ’t Noordende

Bijeenkomst data 2022

Bij deze; noteer de volgende data voor de resterende bijeenkomsten in 2022: 16-06-2022, 18-08-2022, 20-10-2022, 15-12-2022.

Geheugensteuntje: Elke 3e donderdag van de even maand: bijeenkomst.

De EZCBtop award.

Wanneer het restaurant is besproken voor onze bijeenkomst wordt aan de chefkok/eigenaar uitgelegd wat de EZCBtop award is. We merken dat het niet altijd duidelijk is wat deze inhoud, daarom leggen we het hier een keer uit, zodat het altijd makkelijk kan worden terug gelezen.

Elk restaurant waar wij naartoe gaan, dit zijn er 6 per jaar, kan onze EZCBtop award winnen. Daar moeten ze wel wat voor doen. Onze leden geven punten voor; het lekkerste eten, het gastheerschap en hoe geslaagd zij de avond hebben gevonden. Het lekkerste eten krijgt de hoogste waardering, dan het gastheerschap en daarna de avond. Uiteindelijk hebben we aan het einde van het zakenclub jaar een winnaar. De award (zie foto) wordt dan door het bestuur uitgereikt.

De award is een abstracte voorstelling van een bord met daarop een gerecht.

 

Quin, succes met je toekomst!

Onze website is weer helemaal bijgewerkt en daarvoor willen wij Quin Tempelaars hartelijk danken. Wij hebben het Summa College in Eindhoven gevraagd om een aantal verbeteringen op onze website door te voeren en Quin heeft dit kunnen doen binnen zijn stage als studie project.

Welkom iedereen in 2020!!

Hierbij een berichtje voor degene die willen weten op welke data wij weer bij elkaar komen. Dat is op: 20-02-2020, 16-04-2020, 18-06-2020, 20-08-2020, 15-10-2020, 17-12-2020. En dan vanaf 18:00u zijn jullie weer welkom. Tot ziens!

Nieuwe Website EZCB, bijna...

Nog wat puntjes op de i, maar dan zijn we ook echt online.

Prijsuitreiking EZCBtop 2018

Een goed gesprek in een aangename omgeving daar gaat het met name om bij onze club. Die aangename omgeving vinden we in de restaurants die we bezoeken. Het zijn die adressen waar men net iets meer zijn best doet om de gast te verblijden met heerlijke gerechten en waar gastheerschap meer is dan een term. In 2017 zijn we gestart met de restaurants die we bezoeken en de bijeenkomsten te beoordelen en de beste daarvan een prijs te geven. De EZCBTop. Zo maken we verbinding tussen de bijeenkomsten en de locaties. We vragen onze leden een oordeel te geven over de gerechten en het gastheerschap van het restaurant en van onze bijeenkomsten als geheel. Het oordeel wordt samen gevat in drie cijfers. Alle aanwezige leden geven drie cijfers, elk voor een onderdeel. De cijfers variëren van 1 tot en met 5, waarbij 1 het hoogste punt is. In de telling wordt meer waarde gegeven aan het menu dan het gastheerschap, wat op diens beurt weer belangrijker wordt beoordeeld dan het punt van de bijeenkomst Na elke bijeenkomst worden de cijfers geteld en vergeleken met de andere behaalde scores van het kalenderjaar. In 2018 stonden op het programma : de Wilg, Vane, Café van Leer, Tobrass en Sillyfox. De Wilg in de Mortel heeft ons zeer gastvrij ontvangen en op culinair gebied zijn beste beentje voorgezet. De avond bij Vane in Eindhoven was met name ook opvallend omdat op die avond met zomerse temperaturen het goed toeven was op het dakterras, hoog boven de stad. Een aanrader. Als gast was Chris Smit uitgenodigd, die ons vertelde welke invloed de verschillende culturen op het internationale zaken doen heeft. Onze verre reis dit jaar was naar Cafe van Leer in Oisterwijk, waar bakker Robert ons zijn bakparadijs heeft laten zien. In de late zomer waren te gast bij ons lid, Gijs. Na een mini golf clinic had ToBrass een heerlijke bbq bereid. In Veghel is sinds kort Sillyfox gevestigd, een restaurant letterlijk en figuurlijk op hoog niveau. Als laatste waren wij te gast bij La Bocca Grande in Helmond, waar Hugo en Jolanda ons hun voorliefde voor Italië hebben laten proeven. Na het tellen van alle punten komen we tot een top drie. Cafe van Leer komt op de derde plaats. Daarbij scoort de bijeenkomst in een aangename omgeving hoog. Op twee staat Sillyfox, dat op alle drie vlakken bovengemiddeld scoort. Er kan er maar een de winnaar zijn en dat is dit jaar de Wilg. Fantastische gerechten en zoals de chef zelf aangeeft, veel aandacht voor het gastheerschap maken het verschil. Boy van Gerwen en zijn team worden van harte gefeliciteerd. Op 24 januari 2019 is de prijs aan een aangenaam verheugde chef uitgereikt. Ook voor 2019 staan weer bijzondere locaties op het programma. De uitnodiging voor de eerste bijeenkomst is al verstuurd. De commissie EZCBTop

Overleg website 15-01-2019

Goed overleg met Kevin en Stef over het aanpassen van de website.